Termeni si conditii

Site-ul www.dekoantik.ro numit în continuare DEKO ANTIK, este proprietatea DEKO ANTIK S.R.L., înregistrată în Valea Adanca, jud. Iasi, cod postaL 707317, CIF 38388318,  înregistrata la Registrul Comerţului sub numărul J22/3260/2017, titulară a contului deschis la Banca RAIFFEISEN BANK, Agenţia IASI, numită în continuare DEKO ANTIK.

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor şi condiţiillor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenţie a acestora.DEKO ANTIK îşi asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Prevederile se regasesc in pagina numita”Termeni si conditii”.

DEKO ANTIK garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul DEKO ANTIK şi nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor DEKO ANTIK.

Dreptul de a crea o legătură web - link - către DEKO ANTIK este limitat, neexclusiv şi revocabil, şi este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru DEKO ANTIK sau oricăruia dintre partenerii noştri, numai după obţinerea în scris sau prin e-mail a acordului nostru.

1. Dreptul de autor al DEKO ANTIK asupra informaţiilor publicate pe site

Întregul conţinut al site-ului DEKO ANTIK- imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, e-mail-uri, scripturi, programe şi alte date - este proprietatea DEKO ANTIK şi a furnizorilor săi şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul DEKO ANTIK a oricărora din elementele enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Se permite folosirea site-ului DEKO ANTIK numai în limitele menţionate în prezentul document.

În cazul în care suspectaţi că unul sau mai multe din materialele de pe site-ul www.deko antik.ro încalcă legea drepturilor de autor, vă rugăm să sesizaţi acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa office@dekoantik.ro.

2. Produsele şi serviciile oferite de DEKO ANTIK  pe site-ul DEKO ANTIK, politica de preţuri

DEKO ANTIK îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii. Produsele comercializate prin intermediul DEKO ANTIK sunt noi, în ambalajul original al producătorului şi în momentul livrării sunt însoţite de factură fiscală, conform legislaţiei în vigoare. Produsele şi serviciile sunt oferite în condiţiile respectării prevederilor prezentului document şi în limita stocului disponibil. Din acest motiv DEKO ANTIK  îşi rezervă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăseşte în oferta curentă a producatorului pentru care este distribuitor autorizat.

Preţurile prezentate pe site nu includ costurile de livrare, în afara cazului în care transportul gratuit se specifică în mod expres pe site. Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi acelaşi cu cel stabilit de consultantul de vânzări DEKO ANTIK, în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.

Foarte rar unele produse pot avea pe site preţuri greşite, stabilite în mod eronat de către aplicaţia noastră informatică. În aceste condiţii, întotdeauna se consideră preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu consultanţii de vânzări ai DEKO ANTIK.

DEKO ANTIK nu oferă nici o garanţie, în mod expres, nici implicit, în ceea ce priveşte inclusiv, dar fără limitare la, funcţionarea acestui site, informaţia, corectitudinea descrierilor, actualizarea conţinutului, produsele de pe site precum şi potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site şi cumpărarea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu strict cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

Informaţiile care prezintă un produs pe site (descrierile produselor, specificaţii tehnice, imagini, simboluri) au caracter strict orientativ. DEKO ANTIK îşi rezervă dreptul de a modifica descrierile şi specficaţiile produselor fără o notificare prealabilă.

3. Plata produselor

Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate pe site-ul DEKO ANTIK conform acestor "Termeni şi condiţii" se poate efectua ramburs (la primirea coletului), prin card sau prin transfer bancar. DEKO ANTIK îşi rezervă dreptul ca în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans. Plata în avans se poate realiza prin ordin de plată în contul deschis la Banca RAIFFEISEN BANK Agenţia Iasi.

 Dovada plăţii trebuie trimisă către DEKO ANTIK la adresa de e-mail office@dekoantik.ro.Livrarea va fi efectuata numai după intrarea banilor în contul DEKO ANTIK.

4. Livrarea produselor

Livrarea produselor se va face prin curier oriunde în ţară. Nu livrăm în afara României. DEKO ANTIK îşi rezervă dreptul de a confirma comenzile înainte de onorarea lor prin contactarea clienţilor. Costurile de expediere vor fi comunicate clienţilor înainte de livrarea produselor comandate.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menţionată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce reuşeşte să ia contact cu acesta, după care comanda va fi anulată şi produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat. Recepţia este facută în momentul semnării documentelor fiscale legale ce însoţesc coletul. Factura constituie contract de vânzare/cumpărare conform legislaţiei româneşti în vigoare. Clientul îşi exprimă acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul că a primit produsele care sunt conforme cu comanda şi cu nevoile acestuia.

Produsele vor fi livrate până în faţa imobilului în care clientul îşi are domiciliul sau sediul. Montajul pieselor de mobilier, precum şi manipularea acestora nu fac obiectul prezentului contract, acestea căzând în sarcina clientului.

DEKO ANTIK îşi rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de DEKO ANTIK care includ: greve, acte de terorism, incendii, explozii, acţiuni guvernamentale, inundaţii, proteste, tulburări civile sau alte impedimente de forţă majoră conform uzanţelor legii româneşti.

DEKO ANTIK nu este raspunzator poentru riscurile şi responsabilităţile asociate cu produsele comadate de client în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care DEKO ANTIK colaborează sau către reprezentantul clientului. DEKO ANTIK va asigura ambalarea corespunzătoare a produselor comandate de către client şi va asigura transmiterea documentelor însoţitoare.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de DEKO ANTIK faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzatoare este valoarea sumei încasate de DEKO ANTIK de la acest client.

5. Promoţii şi concursuri

DEKO ANTIK stabileşte regulamentele promoţiilor şi ale concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoştinţa eventualilor participanţi prin intermediul site-ului propriu, a paginii de Facebook. De aceste promoţii vor beneficia doar comenzile care respectă întocmai regulile afişate pe site. De asemenea, promoţiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp specificată în regulament şi în care promoţia este validă şi numai în limita stocului disponibil. Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoţie şi o putem întrerupe sau anula în orice moment fără nicio notificare prealabilă.

6. Dreptul de returnare a produselor cumpărate

Clientul are dreptul să notifice în scris DEKO ANTIK că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului conform Ordonanţei nr. 130/2000 completată de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă şi de OUG nr.34/2014 şi poate returna produsul (produsele) în acelaşi termen de 14 zile.

Dreptul de retragere nu este aplicabil în următoarele situaţii:

◦în cazul în care data de expediere a notificării intenţiei de returnare specificată în cererea de returnare depăşeşte perioada de 14 zile, calculată din ziua lucrătoare următoare datei contractului onorat;

◦în cazul în care produsul returnat nu este în aceeaşi stare în care a fost livrat (în ambalajul original şi cu documentele care l-au însoţit iniţial).

Înainte de expirarea perioadei de retragere, clientul informează DEKO ANTIK cu privire la decizia sa de retragere din contract, folosind una dintre următoarele variante:

◦completarea formularului de retragere şi expedierea lui prin poştă sau e-mail;

◦orice altă declaraţie neechivocă în care clientul îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Clientul returnează produsele sau le înmânează unei persoane autorizate de către DEKO ANTIK să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care clientul a comunicat DEKO ANTIK decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

DEKO ANTIK returnează clientului contravaloarea produselor primită drept plată din partea acestuia, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a clientului. Returnarea sumelor este condiţionată de recepţionarea produselor care au făcut obiectul vânzării. Suma înapoiată va reprezenta contravaloarea produselor returnate, din care se scade taxa de livrare aferentă returului. Rambursarea cuantumului astfel calculat se face numai prin transfer bancar în contul indicat de către client, specificat în format IBAN. Nu se fac plăţi în numerar.

Clientul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Din cauza varietăţii tipuri de dispozitive de afişare (ecran de laptop, telefon mobil, tabletă, desktop PC), aspectul produselor (texturi, culori, finisaje) poate apărea uşor diferit faţă de aspectul real. Odată cu plasarea comenzii, Clientul consimte că aceste diferenţe sunt independente de voinţa Deko Antik şi nu constituie motiv de anulare a comenzii şi/sau returnare a produselor.

7. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcţionare

Site-ul DEKO ANTIK este găzduit de serverele unei terţe firme.DEKO ANTIK. nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site, indiferent de motivele apariţiei lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări sau actualizări ale scripturilor programate. DEKO ANTIK nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute din cauza folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului DEKO ANTIK.DEKO ANTIK nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul DEKO ANTIK. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză.

Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi oricând clientul se poate dezabona urmând instrucţiunile din subsolul fiecărui e-mail. Mesajele trimise respectă Legea comerţului electronic 365/2002 şi Hotărârea Guvernului nr. 1308/2002 referitor la comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia românească şi internaţională.

DEKO ANTIK  îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la site dacă DEKO ANTIK are orice motive să creadă că utilizatorul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

8. Politica de confidenţialitate

DEKO ANTIK garantează securitatea şi confidenţialitatea datelor găzduite şi transmise prin sistemul său informatic. Aceste informaţii vor putea fi folosite de către DEKO ANTIK  pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promoţii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale către DEKO ANTIK nu implică obligativitate din partea utilizatorilor iar aceştia pot refuza furnizarea acestor date în orice circumstanţe şi pot solicita în mod gratuit ştergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare în vederea ştergerii acestora din baza de date, se va data, semna şi trimite prin e-mail de către persoana înscrisă în baza de date la adresa office@dekoantik.ro.

 DEKO ANTIK se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terţi. Datele personale vor putea fi însă transmise autorităţilor în drept să verifice tranzacţiile comerciale sau altor autorităţi în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

Informaţiile furnizate către DEKO ANTIK sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului ).

DEKO ANTIK certifică faptul că va respecta drepturile clienţilor, conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerţul electronic, precum şi a Ordonanţei nr. 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă cu modificările ulterioare.

DEKO ANTIK nu poate fi facută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenţei utilizatorului privind securitatea şi confidenţialitatea contului şi a parolei sale. DEKO ANTIK nu poate fi facută răspunzătoare în niciun fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de DEKO ANTIK în scopul precizat in prezentul document.

9. Forţa majoră

Niciuna din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este cauzată de un eveniment de forţă majoră. Forţa majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi care nu poate fi evitat.

10. Dispoziţii finale

Orice altă problemă cauzată de produsele şi serviciile prezentate pe DEKO ANTIK şi care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către utilizator. În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părţi.

Fiind de acord cu aceşti "Termeni şi condiţii" de utilizare a site-ului DEKO ANTIK, clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului.