POLITICA DE RETUR

Clientul are dreptul să notifice în scris DEKO ANTIK că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile  de la primirea produsului conform Ordonanţei nr. 130/2000 completată de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă şi de OUG nr.34/2014 şi poate returna produsul (produsele) în acelaşi termen de 14 zile.

Dreptul de retragere nu este aplicabil în următoarele situaţii:

- în cazul în care data de expediere a notificării intenţiei de returnare specificată în cererea de returnare depăşeşte perioada de 14 zile, calculată din ziua lucrătoare următoare datei contractului onorat;

- în cazul în care produsul returnat nu este în aceeaşi stare în care a fost livrat (în ambalajul original şi cu documentele care l-au însoţit iniţial).

 

Înainte de expirarea perioadei de retragere, clientul informează DEKO ANTIK cu privire la decizia sa de retragere din contract, folosind una dintre următoarele variante:

- completarea FORMULARULUI DE RETUR şi expedierea lui prin poştă sau e-mail;

Clientul returnează produsele sau le înmânează unei persoane autorizate de către DEKO ANTIK să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care clientul a comunicat DEKO ANTIK decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

DEKO ANTIK returnează clientului contravaloarea produselor primită drept plată din partea acestuia, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a clientului.

Returnarea sumelor este condiţionată de recepţionarea produselor care au făcut obiectul vânzării. Suma înapoiată va reprezenta contravaloarea produselor returnate, din care se scade taxa de livrare aferentă returului.

Rambursarea cuantumului astfel calculat se face numai prin transfer bancar în contul indicat de către client, specificat în format IBAN. Nu se fac plăţi în numerar.

Clientul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Din cauza varietăţii tipuri de dispozitive de afişare (ecran de laptop, telefon mobil, tabletă, desktop PC), aspectul produselor (texturi, culori, finisaje) poate apărea uşor diferit faţă de aspectul real. Odată cu plasarea comenzii, Clientul consimte că aceste diferenţe sunt independente de voinţa Deko Antik şi nu constituie motiv de anulare a comenzii şi/sau returnare a produselor.

Pentru a face un retur accesati formularul: